lovisareads.blogg.se

Rädda mig inte

Kategori: böcker, recensioner

Namn: Rädda mig inte
Författare: Tahereh Mafi
 
Handling:
Jag kämpar för att fylla lungorna med syre. Jag kämpar för att hålla mina händer i styr.
 
"Är det verkligen möjligt", viskar han, "att du inte känner elden mellan oss?"
 
Juliettesberöring är dödlig. Hon satt inlåst på grund av sin förbannelse i åratal. Men så träffade hon Warner, den vackre unge mannen utan hjärta. Han gav henne frihet, men bara på villkor att hon använde sin kraft i tyranniets tjänst. Juliette vägrade oh flydde tillsammans med Adam, rebellen som bad henne att slåss för friheten och för deras framtid som älskande. Men lika brinnande och okuvlig som Adam och Juliettes vuxit sig - lika förbjuden kommer den att bli.
 
Mina tankar:
Jag var inte alls lika imponerad efter den här boken som jag var efter den första. Visst var den bra, men den första var gudomlig. Det tog också väldigt lång tid för mig att faktiskt ta tag och läsa den. Andra året i tvåan på gymnasiet kämpade emot. 
 
Den har ändå en väl genomtänkt och bra handling. Trots att den var lite långdragen och många kapitel kunde undvikits. Jag är dock väldigt taggad på att se vad som kommer hända i den sista boken. Det är då allt ska lösa sig och jag hoppas verkligen att det löser sig bra. 
 
Smakprov:
Jag faller ner på knä och trycker handflatorna mot marken och känner kraften strömma genom mg, känner den isa i mitt blod och blandas med vreden, passionen, elden inom mig och jag tänker på alla gånger mina föräldrar kallade mig ett monster, ett fruktansvärt misstag och på alla nätter när jag grät mig till sömns och ser alla ansikten som ville döda mig och sedan rullar bilder förbi i mitt huvud, män och kvinnor och barn, oskyldiga demonstranter som mejas ner på gatorna, jag ser gevär och bomber, bränder och förödelse, så mycket lidande lidande lidande och jag vill skrika högt, vill skrika högt i atmosfärens famn och jag stålsätter mig. Jag knyter näven. Jag lyfter armen och jag krossar världen.