lovisareads.blogg.se

RÖR MIG INTE

Kategori: böcker, favoriter, recensioner

 
Titel: Rör mig inte
Författare: Tahereh Mafi
 
Handling:
Jag har en förbannelse. Jag har en gåva.
Jag är ett monster. Jag är mer än människa.
Min beröring är dödlig. Min beröring är makt.
Jag är deras vapen. Jag tänker slå tillbaka.
 
Ingen vet varför Juliettes beröring är dödlig. Så länge hon sitter inlåst är det ingen som bryr sig heller. Världen har fullt upp med att falla sönder. Luften är förgiftad och människor lever under ständig övervakning av Återetablissemanget. Men ett rykte om uppror, om krig, har börjat sprida sig. Återetablissemanget inser att Juliettes kraft kan användas som ett livsfarligt vapen. 
  Men Juliette har egna planer. Efter ett liv i fångenskap upptäcker hon att hon är stark. Att hon vill slåss - för en framtid med pojken hon trodde hon förlorat för alltid.
 
MIna tankar:
Underbar bok. Beskrivningarna är magiska. Man blir helt berusad av Tahereh Mafis förmåga att dra in så mycket känslor och kraft samtidigt som hon för handlingen framåt. 
 
Den här boken rekommenderar jag till alla. För att den är genomtänkt. Det finns en rak och enkel väg att följa. Den har länge stått i min bokhylla i väntat på att läsas. Gör inte så. Köp den nu. Läs den nu.
 
Smakprov: 
Hur jag än försökte kunde jag inte laga det jag förstört. Varenda dag försökta jag vara som de ville. Jag fösökte hela tiden vara bättre men jag visste aldrig riktigt hur.
  Nu vet jag bara att vetenskapsmännen har fel. 
  Jorden är platt.
  Jag vet för jag kastades över kanten och har försökt att hålla mig kvar i 17 år. Jag har försökt att klättra upp igen i sjutton år men det går inte att besegra tyngdkraften när ingen vill sträcka ut en hand.
  När ingen vill riskera att röra mig.