lovisareads.blogg.se

Shoo bre

Kategori: böcker, recensioner

 
Namn: Shoo bre
Författare: Douglas Foley
 
 
Handling: Det är vårtermin i nian och Elias och Oscar ser ljuset. Men våren blir inte som någon av dem har tänkt sig. Inte på långa vägar.
Oscars arbete med skoltidningen och hans engagemang i elevrådet tar en tvär vändning när klassen får en ny svensklärare, Kristina.
För Elias börjar terminen bra. Men så får han ett erbjudande om lätt tjänade pengar som är alldeles för frestande för att tacka nej till. OCh så har han åter gett sig in på den kriminella väg han lovat att lämna. Juan, Farid, Shirin, Josef och Mojo är några av de vänner som finns där för Oscar och Elias när allt har gått åt helvete. När allt är lögner och svek.
 
Mina tankar: Jag tycker boken är bra. Det är ingen favorit men den är endå läsvärd. Historien som författaren bygger upp är intressant. Det händer saker och de binds till varandra. Det är inte riktigt typen av bok som jag brukar gilla. 
 
Allt var mörkt. Det fanns inga vägar ut. Precis sådär som verkligheten känns ibland. Men det löser sig. Det kanske inte blir den ultimata lösningen man tänkt sig. Men det blir i alla fall lite bättre. Precis som det löser sig i den här boken. Karaktärerna överlever, de hittar vägen ut. 
 
Karaktärerna i boken pratar med slang vilket till en början gjorde att läsningen inte flöt på. Men i slutet av boken vande jag mig och det kändes inte alls konstigt. 
 
Smakprov: " Shoo len, vad händish?" sa Elias när han stod framför bordet i värdshuset där Fadi satt. Han sträckte ut handen men Fadi tog inte emot den. Han bara glodde på honom och tecknade att han skulle ta en plats mittemot. Fadis dystra ansiktsuttryck annonserade om att allt inte stod rätt till. Ett halvt uppdrucket ölglas stod på bordet. 
"Ni är värsta idioter!"