lovisareads.blogg.se

BLUNDA OCH HOPPA

Kategori: böcker, recensioner

 
Namn: Blunda och hoppa
Författare: Sarah Dessen
Översättning: Johanna Lindbäck
 
Handling: Remy har en krass syn på tillvaron, särskilt när det gäller kärlek. Knaske har det att göra med att hennes mamma är inne på sitt femte förhållande och att hennes pappa stack innan Remy föddes. Hon tror på korta förhållanden utan större känslomässigt engagemang och att satsa på sig själv. Hon tar inga risker, lämnar inget åt slumpen och har jobbat stenhårt för att ta sig til Stanford, det prestige fyllda college där hon ska börja till hösten.
 
Men så träffar hon Dexter: klumpig, slarvig och impulsiv - allt som Remy avskyr. Och han vägrar spela efter Remys regler.
 
Mina tankar: Jag tycker att Sarah Dessen är en otroligt begåvad författare. Det här var den andra bok av henne jag läst. Den första som heter "Mycket mer än så" var underbar. Precis som denna. Dock är det något jag saknar. Det är spännande och jag blev helt fast. Men starten var lite seg, sedan kom aldrig boken till den punkten där den verlkigen började utan den bara flöt på.
 
Den är också väldigt lik den andra bok av henne jag läst. Det är klart att språket är lika då det är samma författare som skrivit böckerna. Men de är väldigt lika i handlingen med. 
 
Dock ångrar jag inte att jag läst den. Det var den där typiska drömmen man hade som barn. Att en kille skulle komma fram, säga att de var menade för varann och sedan visade det sig att de var det. Ooops spoiler. Men läs den, jag gjorde det nu under sommarlovet, det är en typisk sommarlovsbok. Sitt och läs med en kopp te i handen och njut. 
 
Smakprov: "Så medan resten av världen fortsatte med sitt - drack sitt morgenkaffe, läste tidningen, hämtade tvätten - böjde jag mig fram och kysste Dexter. Jag gjorde ett val som skulle förändra allt. Det kanske märktes i universum? En liten skakning. Knappt mätbar. Jag märkte den inte själv just då. Jag märkte bara hur han kysste mig, drog mig tillbaka in i solljuset medan jag förlorade mig i honom och i kyssen och lät resten av världen göra precis vad den ville.